Pangasius la cuptor cu cartofi natur
Author: sonia // Category:
Si pentru ca mi s-a facut pofticica de peste, iar sotiorului meu ii plac cartofii natur, m-am gandit sa pregatesc "pangasius la cuptor cu cartofi natur" :), care, de fapt, sunt cu telemea pt ca noua nu ne prea plac cei simplii, doar cu patrunjel.
Ingrediente pt peste:
Ingrediente pt "cartofi natur":
Mod de preparare:
Pregatim pestele....dupa ce il spalam si il poftim in tava, il condimentam cu sare, piper, busuioc, rozmarin, putin marar si patrunjel, adaugam putin ulei si il invitam in cuptorul preincalzit.
...dar nu inainte de a adauga putina "culoare", adiga gogosari tocati, pe care-i intindem din loc in loc in strat subtire.
cam asa...
Se lasa la foc mediu 20-30 min.
P.S. Dupa 10 min am adaugat feliutele de lamaie.
Intre timp am pregatit cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii strecuram dar lasam totusi putin din apa in care au fiert si cat sunt calzi adaugam unt, sare, piper, telemea de vaca (sau cascaval) si patrunjel taiat marunt.
P.S. Cartofii i-am taiat cuburi pt Alexander, dar se pot taia cum doriti.
Si o portie pt tine, drag cititor....
Si iata finalul...
- 1kg peste pangasius
- 50 ml ulei
- 2-3 feliute lamaie
- sare, piper, busuioc, rozmarin, marar, patrunjel
Ingrediente pt "cartofi natur":
- 1kg cartofi
- 50g unt
- 100g telemea de vaca
- patrunjel maruntit
- sare, piper
Mod de preparare:
Pregatim pestele....dupa ce il spalam si il poftim in tava, il condimentam cu sare, piper, busuioc, rozmarin, putin marar si patrunjel, adaugam putin ulei si il invitam in cuptorul preincalzit.
...dar nu inainte de a adauga putina "culoare", adiga gogosari tocati, pe care-i intindem din loc in loc in strat subtire.
cam asa...
Se lasa la foc mediu 20-30 min.
P.S. Dupa 10 min am adaugat feliutele de lamaie.
Intre timp am pregatit cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii strecuram dar lasam totusi putin din apa in care au fiert si cat sunt calzi adaugam unt, sare, piper, telemea de vaca (sau cascaval) si patrunjel taiat marunt.
P.S. Cartofii i-am taiat cuburi pt Alexander, dar se pot taia cum doriti.
Iata cateva imagini cu pestele proaspat scos din cuptor
Si o portie pt tine, drag cititor....
prima mea reteta pe blog...hi, hi